Drar du till dig en massa oönskat? Läs dagens blogg!

8

Kära läsare. Tack för att du väljer att läsa mitt inlägg <3

Idag ska det handla om fokus. Att Attraktionslagen ständigt jobbar med oss har säkert du som är inne på den här portalen koll på. Vad jag dock är lite nyfiken på är om du har koll på dig själv?! Vad menar du, kanske du undrar nu… Jo, LOA (lagen om attraktion) jobbar aldrig på egen hand, utan hela tiden i interaktion med vårt fokus. Vilket betyder att om du inte har så bra koll på ditt tanke- och känslofokus, – vet du inte heller HUR du jobbar med LOA, när du inte gör det medvetet, t ex genom visualisering och affirmering. I alla de autopilotspassager vi har varje dag, där inte hjärnan är upptagen med en uppgift utan vandrar iväg, – det är DÄR du behöver bli medveten om vad som händer. Hur ser ditt fokus ut där. Vet du det?

Hur mycket krishantering sysslar du med i dina autopilotspassager? Hur mycket ältande av det som ÄR, som du inte är nöjd med. Hur mycket fokuserar du på bristen av något som du inte har, – som lyser med sin frånvaro? Hur mycket bekräftar du igen och igen och igen, som du INTE vill ha mer av?

Många av mina klienter kommer till mig och säger, – “jag förstår inte varför jag drar till mig så mycket negativt. Jag är ju faktiskt en positiv person…” På det brukar jag svara; – Man kan vara en positiv person fast med fel fokus…

Du kanske vet att hela Universum är ett elektromagnetiskt fält. Och att vi har elektromagnetiska fält runt omkring oss. Det fältet vi har runt vårt hjärt-/känslocentra är 5000 gånger större än det vi har runt vårt tankecentra. Och vi kan bara sända EN signal utifrån oss själva ut i “etern” Vilket betyder att om du försöker tänka positivt, – men samtidigt känner negativt, då är det känslan som vinner! Alltid! Och det är känslan LOA jobbar med. Men LOA jobbar ju med våra tankar och vad vi fokuserar på kanske du tänker nu. Ja självklart gör den det, MEN – och detta skriver jag med stora bokstäver, för detta är verkligen viktigt att förstå. – Det är känslan bakom orden som LOA jobbar med!

Alla tankar har en känsla som hör till. Ingen tanke kommer naken. Positiva tankar hör ihop med positiva känslor och vice versa. Rent spontant följer inte en negativ känsla en positiv tanke, men du kan medvetet plantera en positiv tanke för att försöka mildra en negativ känsla. Men det är en medveten handling. Den spontana följden är negativ tanke – negativ känsla. Vilket betyder att OM du känner en känsla av frustration, irritation, ilska, oro, avundsjuka, missunnsamhet eller vad det kan vara för typ av känsla i detta spann, – då kan du vara säker på att den föregåtts av en tanke som lett dig dit. Även om du plötsligt bara får känslan i magen, så har ett omedvetet fokus reaktiverat något inom dig som lett dig dit. För att inte fortsätta i samma energi eftersom lika – attraherar lika, behöver du skifta fokus.

Våra känslor är ett fantastiskt alarmsystem som enkelt hjälper oss att förstå om vi jobbar med LOA till vår fördel, eller till vår nackdel! Om du känner en negativ känsla är du på väg UP stream och har satt igång ett negativt momentum. Känner du en positiv känsla är du på väg DOWN stream och har satt igång ett positivt momentum.

Bli nyfiken på dig själv! Bli medveten om din känsla i magen, – för den är antingen din bästa bundsförvant eller en taskig kompis som lägger krokben för dig och försenar de positiva leveranser du önskar dig…

Lycka till! Med kärlek/Lili

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

8 kommentarer

 1. Jessica den

  Det är jätte svårt det här med attraktionslagen.
  När man har dåligt ekonomiskt och alltid bråk om pengar så är det svårt att få en bra känsla när jag tänker på pengar.
  Hur ska jag göra då??

  • attraktionslagenvarldensbastaramgangsverktyg den

   Hej Jessica. Jag håller med dig att det är svårt att tänka Attraktionslagen i de ämnen som är svåra och negativa och som upprepar sig konstant. Det är en enorm utmaning i att byta fokus när verkligheten som man ser den verkligen är IN – YOUR – FACE! Det är inte bara det ekonomiska som du har en utmaning med när du fastnat i den fållan, utan det är även en massa saker som ligger omkring det som du får deala med i din verklighet så för att komma åt det ekonomiska oönskade resultatet du hela tiden får, behöver du ändra ditt sätt att se dig själv på, göra upp med dina präglingar som inte gagnar dig, dina “sanningar” som du hela tiden matar dig med, dina förväntningar och byta skivan du satt in i ditt huvud som hela tiden upprepar det som gör att du fortsätter att dra till dig det du inte vill ha. Jag kan varmt rekommendera min bok – Jag blir vad jag tänker som ett första steg i rätt riktning. Börja redan idag med att sätta dig ned och skriv ned ALLT du upprepat brukar tänka, känna och säga om pengar. Och vad andra säger till dig gällande din ekonomi. Sen tittar du på vad du skrivit och har med dig i tanken att LOA fungerar lika – attraherar – lika. Är det ngt av det du upprepar för dig själv som KAN leda dig i en bättre riktning? Den här övningen kommer ge dig ett första steg av insikter. Lycka till <3

 2. Birgitta den

  Tack, detta var intressant..Man är nog i bland lite omedveten om vad man tänker säger och gör 😉
  M.a.o skärpning 😉

  • attraktionslagenvarldensbastaramgangsverktyg den

   Hej Birgitta. Tack för din input! Istället för att säga skärpning till dig själv eftersom du då säger till dig själv att du gjort fel, vilket ger en negativ känsla i magen som då blir grunden till den magnet du blir, – vänd på det! Bli nyfiken på dina tankar och se det som en seger varje gång du hittar dig själv på “fel ställe” i tankarna, och byt fokus, så kommer du få fantastiska resultat och det dessutom ganska fort:-)

 3. Eleonore den

  Jag var med om en arbetsplatsolycka för fem år sedan. Jag älskadeverkligen mitt jobb, på ett sjukhus, akutvårdsavdelning. Olyckan skedde ihop m en patient. Två år efter olyckan blev jag stelopererad i min sacroilicaled.
  Hur som helst, jag har kroniska smärtor i höger ben. Ischias smärta. Det upptar mina tankar dygnet runt. (Smärtan alltså) Så vitt jag vet nu så får jag leva m smärtanresten av mitt liv. Just nu känner jag uppgivenhet, sorg. Hur länge orkar jag och hur länge lever jag? Kan detta botas? Kan jag överträffa mig själv? Allt handlar om smärtstillande för att klara av livet. Kram

  • attraktionslagenvarldensbastaramgangsverktyg den

   Eleonore. Jag förstår att det måste vara svårt att leva med smärtan. Jag får upp att du ska kontakta Leif på Nirvana i Stockholm. Han kan verkligen utföra under! Jag vill berätta om en erfarenhet jag har. Jag var på väg på sångjobb och skulle ta Viking line tidigt en morgon. Ramlade ned från en trottoarkant (!) när jag köpte parkeringsbiljett och bröt tre revben. Var dock tvungen att åka och gigga. Kunde inte stå, inte ligga, inte andas. Hade så ont så jag höll på att bli tokig. På eftermiddagen samma dag gjorde jag en timme show. När man sjunger jobbar man mycket just med diafragman och lungorna självklart så revbenen expanderas och för att kunna klara av detta bestämde jag mig att fokusera på allt det som ITE var trasigt i kroppen. Bytte m a o fokus från smärtan till något annat. Smärtan minskade påtagligt. Gigget gick bra. Jag åkte hem, för att nästa morgon åka tåg till Gbg och vara konferencier på en mässa hela dagen, hem på kvällen igen med tåg. Dagen efter var jag konferencier hela dagen på en mässa i Stockholm. Mycket sång, upp och ned på scen, höll i tusen trådar. Hela tiden med MEDVETET fokus på de delar av min kropp som var hel. När jag kom hem från det sista jobbet, kopplade jag av och släppte fokus och fick då så ont att jag var övertygad att revbenen nu punkterat mina lungor så jag åkte åter igen in till sjukhuset och röntgade mig, men mina revben låg så fint i sitt goretex täcke så det var inga problem. När jag insåg hur mycket ondare jag fick när jag fokuserade på smärtan och skadan, förstod jag verkligen hur stark påverkan mitt fokus har på allt, – även min fysiska kropp. Så jag skiftade fokus igen och smärtan mildrades. Självklart fanns den kvar eftersom benen var brutna, men inte alls med samma intensitet. Jag förstår att detta är svårt att jämföra med att ha smärta varje dag – hela tiden, men ja vill ändå berätta för dig att DU, genom ditt fokus kan skapa mildring. Jag känner också att du bör meditera ljus till det skadade området varje dag. Ingen lång tid, men konsekvent. Det sista rådet jag vill ge är att du behöver förändra din förväntan. Jag förstår att du kan ha fastnat i att förvänta dig smärta. Vår förväntan jobbar som en beställningsblankett tillsammans med LOA. Om du börjar så en positiv förväntan av smärtlindring härifrån och framåt, skiftar du frekvens. Vi kan aldrig få något annat är det vi fokuserar på. Och jag vet att det är fruktansvärt svårt att inte fastna i att bekräfta det som ÄR, men du behöver ändå öva på just det, – för det kommer hjälpa dig att skapa något annat. Massa lycka till och hälsa Leif på Nirvana! Du har inget att förlora på att kontakta honom, – bara ALLT att vinna <3

 4. Ullis den

  Hej!
  Jag har lite tankar runt LOA. Jag har gått igenom en jobbig separation under året som jag försöker läka ifrån. Uttalar tacksamhet när jag går och lägger mig för mina barn, mina vänner, släktingar, kollegor, min lägnehet. Jag är under dagarna omgiven av arbeta och kollegor som gör att jag kan fokusera på annat och att jag är en positiv människa ,hjälpsam, arbetar inom socialtjänsten så jag möter mycket människor.

  Jag har naturligtvis mått väldigt dåligt i det här och har ångest, i bland mer och ibland som en liten prick i bröstet. Jag blev lämnad av min man efter 22 år pga att han har varit otrogen, det är svek och lögner samt att han har nu fortsatt med henne. Tre vuxna barn med i det här också.

  Men det jag funderar över är hur det här påverkar mig egentligen, för då när jag kommer hem från jobbet är jag ju en helt anna, jag ältar, ältar och ältar. Jag är ledsen, gråter, sorgsen, hämdlysten, you name it. En väldigt ledsen tjej (kvinna 40+ ;)). Jag känner hur det vibrerar under huden nästan av mina känslor och vad svarar då universum på det här …? Vad har jag sänt ut och vad kommer jag att få tillbaka? Det är inte lätt att var “korrekt” i en sådan här situation när det är så mycket känslor i svallning.Jag vill komma vidare i det här och få må bra . Jag har en första samtalskontakt med psykolog till veckan, så det känns skönt.

  • attraktionslagenvarldensbastaramgangsverktyg den

   Hej där. Svarat dig i ett privat mail. Stor kram

Lämna en tanke