Jag vill berätta för dig om en morgon

0

Kära läsare. Tack för att du väljer att läsa min blogg.

Idag är det söndag. En perfekt dag att summera veckan på. Hur har den varit? Om du gör en känsloskala mellan 1 – 10 där 1 är dåligt och 10 är bra, gör ett överslag – försök att minnas dagarna i veckan och sätt kryss för var du legat mest. Vad vill du ha ut av nästa vecka? Vad vill du hinna? Vad vill du känna? Vilken typ av situationer vill du ha? Istället för att bara förvänta dig att du inte kan styra ett smack av det som händer, påverka det du kan genom att PRO aktivt ta ut den riktning du vill att det ska gå. I morgon börjar en ny vecka av DITT liv. Där du kan ta ut nya riktningar eller påminna dig om dem du redan tagit ut. Varje morgon du vaknar har du en möjlighet, eller rättare sagt – en hel massa möjligheter att påverka ditt liv till att bli så bra som det bara är möjligt.

Många tror att man bara kan tänka positivt när man är glad och när allting är lätt. Att man bara ler mot omvärlden och SER omvärlden som en möjlighet när man är glad och allt är lätt … Genom att tänka så, utelämnar man två av sina viktigaste verktyg som är livsnödvändiga när man vill/behöver förändra hur man mår och vad man sår i sitt liv, nämligen tankarna och känslorna.

De är nämligen både våra värdemätare och våra verktyg som vi ständigt bygger vår verklighet som vi lever i.

När man struntar i att vara aktiv när det gäller att välja sin attityd, händer många saker på ren rutin. Som folk i gemen inte reflekterar över – ledsamt nog, för det är den här typen av icke-reflektion som skapar mycket trist stämning i vårt samhälle. Om alla tog ett AKTIVT ansvar för vilken energi vi sänder ut – så skulle det se väldigt annorlunda ut. Åthävan är inte stor. Vi behöver inte förändra så stora saker. Bara inse mer – vad VI kan göra för att skapa ett trevligare klimat runt om OSS. Tänker alla så, skapar ALLA ett bättre klimat och totalen blir slående annorlunda!!

Jag vill berätta för dig om en morgon för inte så länge sedan då jag upplevde både de som hade valt att skapa god atmosfär och de som inte gjort det. Bara för att ge dig ett exempel ur mångas vardag som gör mer skada i deras eget liv än de flesta tror.

Jag var ute och sprang innan jag började jobba. Var tillbaka vid nio på kontoret. Alltså redan innan klockan slagit nio hade jag träffat på folk som bara gick rakt ut i gatan utan att se sig för och tittade surt på bilisterna som inte förstod att de tänkt gå – just då, så därför förväntade sig att de skulle stanna. Folk som blev släppta över övergångsställen som inte bemödigade sig med ens en blick för att visa tacksamhet för att de hade ett samarbete, eller att ge ett leende som tack för att de hade stannat. En kassörska på Ica, som inte tittade en enda kund i ögonen, inklusive mig, och som monotomt, utan att visa någon som helst glädje, intresse eller serviceanda kommunicerade så lite som möjligt med sina kunder. En cyklist som inte med en gest eller min visade ett tack, när en bil körde upp på trottoaren för att släppa fram honom på en trång övervuxen gata …

Som tur var så mötte jag också glada och tillmötesgående människor. Ngn som glatt hejjade när jag sprang förbi. En bilist som tackade när jag stannade och släppte förbi honom fastän det var jag som hade företräde. En tredje person som jag stannade och hjälpte efter hon stupat på hundkopplet när hennes hund rusade tvärsöver sin mattes gångväg när en annan hund kom i närheten…

Det kanske låter som små triviala ting, men med handen på hjärtat, vem skulle du blivit gladast av att möta? Och en ännu viktigare fråga – vem av dem som jag beskrivit här i dagens blogg, är oftast DU? Det de flesta inte vet att genom att välja att vara som de första jag beskrivit, sår man inte bara anti-härlighet omkring sig utan även i sig själv. Vilket ligger som grund för känslan i oss, vilket ligger – som alltid – som grund för vilken magnet vi blir och vilken frekvens vi lägger oss och sänder på. Om du tänker på det faktum att LOA hela tiden jobbar med dig i hur du väljer att vara, fokusera och känna. Och att lika attraherar lika. – Vem tror du du har allt att vinna på att vara?

För att nå något nytt behöver vi

1) blir medvetna

2) ÖVA!

Gör ett aktivt val denna vecka att i varje situation VÄLJA vem du vill vara.

Lycka till! Med kärlek/Lili

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke