En svindlande tanke: Tänk om det vi lever efter som en “sanning” inte längre är sant!

0

Jag lyssnade på en väldigt spännande intervju med forskaren, vetenskapsmannen och författaren Gregg Braden i lördags när jag var ute på en lång härlig powerwalk i solskenet. Han pratade bl a om att vetenskapen i sig är ca 300 år och att den vetenskap som kom i ljuset för ca 150 år sedan är den vetenskap som vi fortfarande ser som “sanningen” och lever våra liv utifrån. Fast mycket i den moderna forskningen nu visar att det som kom fram då faktiskt inte håller längre, utan att de ser andra saker idag med hjälp av mer förfinade mätinstrument och en över tid bredare kunskap än vad Darwin, Einstein och andra forskare och vetenskapsmän hade då på sin tid.

En av de saker som vi levt i tron om är bl a att vi människor är separerade från universum, vilket modern forskning visar att vi inte är, utan tvärtom – är en aktiv del av. Och att vi och vår inre energi, som jag berättat tidigare, interagerar med energierna runt oss. Att det som vi uppfattar som fast materia i själva verket är 99,9999% tomrum fyllt av energi

En annan sak är att hjärnan är vårt enda kognitiva organ, vilket inte heller stämmer, utan de har kommit fram till att hjärtat faktiskt också är kognitivt och har något som de kallar den lilla hjärnan i hjärtat, vilken kommunicerar både med hjärnan och med vårt högre jag.

Man har trott att vår DNA är statisk, men även det har visat sig vara fel och att vi KAN förändra vår DNA.

En spännande sak han också berättade är att modern forskning kommit fram till att vi inte stammar från Neandertalarna utan att vi tillhör en art kallad Anatomically Modern Humans (AMHs) som dök upp för ca 200 000 år sedan och som forskningen visar på att de ligger till grund för Homo Sapiens. 1987 hittades en mycket välbevarad neandertalar baby som de lyckades ta en typ av DNA prov, sk mitochondrial DNA i babyns revben. MtDNA som betäckningen är, hittar man i energicentrum inuti våra celler, till skillnad från i våra kromosomer där man hittar det mesta av vår DNA. 2000 gjordes vetenskapliga tester som alltså visade att vi inte delar neandertalarnas DNA. Det skapade klarhet i en sak – Att vi inte härstammar från Neandertalarna. Vi vet alltså nu vad vi INTE är. Det skapade även en aktiv fråga – Vad ÄR då upprinnelsen till den mänskliga historien? Tänk om Darwin faktiskt hade fel?! Tänk om modern forskning är på fel spår? Och om vi är på fel spår, kanske det också förklarar varför de många lösningar som det jobbas med för att lösa mänsklighetens och världens problem inte fungerar. För att de baseras på något som inte stämmer … Det kan också vara så att alla de speciella förmågor som en del människor jobbar med att utveckla i sig själva idag som att jobba med självhealing, att bemästra och själv regulera vitala funktioner i oss som immunförsvaret och hjärtats rytm. Att få tillgång till djup intuition on-demand och att applicera Superlearning – (en stressfri snabb inlärningsteknik) kanske faktiskt ligger i vår original “blueprint” I vår mänskliga “karta” snarare än att det är förmågor som vi sakta och gradvis utvecklat över tid.  

Tänk om vi är MER än det vi hittills trott!

Tänk om det är så som jag hävdar med en druckens envishet och modern forskning nu faktiskt även visar, att vi ÄR mer än det vi hittills trott. Att vi är kraftfulla skapare och att vi  – i interaktion med universum och de universella naturlagarna kan göra något mer än att bara kämpa på, och springa på de bollar som kastas åt vårt håll.

Om du skulle göra två mappar på datorn där det stod Verkligheten idag på den ena – där du samlar alla sk sanningar om vad som är möjligt enligt samhället och dig själv utifrån det du lärt dig hittills. Och så gör du en mapp där det står Möjligheter på och börjar samla alternativ fakta som ifrågasätter det som ligger i Verkligheten idag mappen. I syfte att själv förändra DIN syn på vad som faktiskt är möjligt.

För tänk om det ÄR så, att det vi baserar vår syn på vad som är möjligt – är fel, vad skulle det innebära 1) För dig? 2) För världen?

Frågor värda att fundera över… Lycka till i ditt reflektionsarbete. With Love/Lili

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke