När livet ger oss citroner…

0

Kanske är det någon som märkt att jag lyst med min frånvaro, men våren blev sådan att jag behövde checka ut ett tag. Ibland är det så och då är det viktigt att våga ta bort det som inte får plats, istället för att försöka göra allt och gå sönder. Hur brukar du välja? Det är en bra fråga att ta upp med sig själv emellanåt!

För mig så innehöll våren väldigt mycket jobb och resande men också stressen med att ha sjuka föräldrar och allt vad denna fas i livet innebär. Hemtjänst som ska fungera, hemvård som inte fungerat, läkarbesök, in och ut på sjukhus, ambulansturer in till SÖS där det inte någon gång gått fortare än en hel arbetsdag, biståndshandläggarmöten, att få plats för både mamma och pappa på servicehem eftersom de inte klarade sig hemma själva längre och oräkneliga telefonsamtal till samtliga instanser. Vissa veckor har det varit ett heltidsjobb att hantera utanför mitt heltidsjobb… Och utanpå detta har jag familj… Det har varit en tid av ständig stress och tidsbrist där en hel del fått falla mellan stolarna. Ibland ser livet ut såhär och det är en ständig balansgång.

Innan jag skulle ha en efterlängtad och klart behövlig semester åkte jag på en 10 dagars jobb turné efter midsommar. Först en intensiv coachningsresa i fyra dagar och direkt därifrån till Almedalen för att föreläsa på Hållbarhetsarenan Innovizion arena, – lika intensivt det. Kom hem från Almedalen på söndagskvällen och skulle börja flytta möbler till både mamma och pappa till deras nya boende på måndagen så de skulle känna sig hemmastadda. Jag och min syster Lena hann dock inte börja, för på måndag förmiddag dog pappa. 🙁

Som tur var skulle jag ha tre veckors semester i samma veva, så min semester i år fick handla om sorg, att hantera allt praktiskt som har med en begravning att göra och att finnas där för mamma på alla sätt. Inreda hennes nya “hem”, göra dagliga besök och hitta på saker som kunnat göra det lättare för en stund. Men jag fick några dagar sol här och där, några härliga sittningar med kära vänner och passade även på att göra om hemma, för jag älskar ju att inreda.

Du kanske undrar varför jag väljer att vara så privat och svart i bloggen den här veckan? Jag gör det för att visa att livet kan ibland se ut såhär, överfullt, stressigt och sorgligt. För att påminna dig om att Attraktionslagen inte sätts på paus bara för att det är tufft, utan fungerar som den fungerar. Vilket betyder att när livet ser ut som det gjort för mig de senaste månaderna, är det viktigare än någonsin att man parallellt med det som är jobbigt – jobbar aktivt med sin guldpåse för att balansera upp det negativa tanke – och känslofokus som lätt blir när livet kommer med en slägga. Det är oerhört viktigt att se till att man gör saker som ger en bra känsla i magen, för att höja sin egen frekvens. För att inte fastna i en negativ loop där man hela tiden har fokus på det som är jobbigt. Att ta tid att gråta om det är det som känns som det alternativ med minst motstånd i. Något vi alltid har allt att vinna på, men speciellt i såna här situationer behöver vi göra saker som känns att det är mest positivt flow i. I tidningen NÄRA som kommer ut denna vecka, är det en artikel om mig och min metodik som kanske är intressant att läsa.

Nu har jag börjat jobba igen men lite på halvfart, för att hinna bygga upp min energi tills det drar igång ordentligt. Men lite av hösten är redan bokat.

Aktuella heldagskurser i höst:

Staffanstorp/Lund 9 och 10/9 KL 10 – 17 Läs med/anmäl dig här

Stockholm den 30/9 KL 10 – 17 Läs mer/anmäl dig här

Jag kommer besöka Livsstilsmässan för första gången och föreläsa/workshopa! www.livsstilsmassan.info Göteborg 17/9 KL 16-18, Husqvarna 14/10 KL 13-15, Halmstad 11/11 Kl 13-15

Och ställer ut/föreläser på Harmoniexpo i Stockholm 28-29/10 https://harmoniexpo.com/

Min ambition är att komma tillbaka till min veckoblogg från denna vecka och hoppas jag kan hålla det! Svajjar det – vet du varför, och då vet du att jag är tillbaka på helfart när kroppen och själen tillåter det. Tills nästa gång – Lev väl <3

With Love/Lili

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke