Vikten av att medvetet jobba med guldpåsen när livet är tufft

0

När man går igenom en personlig kris som det t ex blir när man förlorar båda sina föräldrar på mindre än tre månader som jag just gjort, är det viktigare än någonsin att vara medveten om sitt mesta tanke- och känslofokus. För att kunna hjälpa sig själv att balansera upp sorgen med tankar, känslor och göranden som fyller på “guldpåsen” som är en av de två påsar vi dagligen jobbar med att fylla på. (Vill du veta vilken den andra är – fortsätt läsa) För att inte fastna i en nedåtgående spiral som det lätt kan bli om man inte är medveten om hur man tänker när man tänker. Jag jobbar med att hjälpa människor just till den medvetenheten. Att ha koll på sitt mesta fokus och att även göra dem medvetna om vad detta fokus genererar, inte bara i dem och runt dem, utan även på ett energiplan. Mitt i sorgen är jag glad över att jag kan använda mig av min metodik SÅ KLART-metoden och att känna att den verkligen hjälper mig igenom en fruktansvärt svår period i mitt liv.

Sorg behöver inte bara handla om att någon närstående går bort. Det kan lika gärna vara att man blir av med sitt jobb, skiljer sig, inte riktigt vet vem man är, kanske känner att man inte riktigt tycker om den person man blivit, eller de resultat som hela tiden visar sig. SÅ KLART-metoden är tvärvetenskaplig och jag blandar beteendevetenskap med läran om en av våra naturlagar, – Attraktionslagen. När man gifter ihop dessa får man en helt ny förståelse för vad vårt mesta tanke- och känslofokus verkligen genererar i vår fysiska verklighet. Attraktionslagen fungerar lika – attraherar lika. Vilket betyder, – om jag gör en extremt komprimerad version – att känslan av det du fokuserar på, blir du en magnet att dra till dig mer av. M A O, har du övervägande tankar som skapar negativa känslor i dig – får du momentum (rörelse framåt) i den riktning det leder. Eftersom lika – attraherar – lika och negativt och positivt inte liknar varandra alls, går det inte att skapa positiva resultat genom tankar som skapar negativa känslor. Det är genom våra känslor som vi interagerar med Attraktionslagen, så det är genom att bli medveten om hur vi fokuserar och vad det fokuset genererar som vi blir medvetna om vår egen skaparkraft på ett sätt som kan skapa enorm skillnad i livet generellt. Och vi blir medvetna på ett nytt sätt om de resultat vi får både positiva och negativa. Vi behöver alla bli medvetna om våra vinnande koncept, så vi kan göra en copy & paste och använda dem på våra hittills icke önskade resultat. För när du tittar på hur du tänker, känner, gör och förväntar dig gällande det som inte funkar i livet och det som hela tiden funkar, så kommer du bli medveten om enorma skillnader på hur du fokuserar.

I min sorg är ett av mina vinnande koncept att jobba med min guldpåse. Att medvetet plocka ned känslor av tacksamhet, härliga minnen som gör mig glad, att medvetet söka upp skratt och göra saker jag tycker om. Att öppna ögonen för allt vackert som finns runt mig – trots sorgen. Att klä mig så jag känner mig fin. Smörja mig med crémer som luktar gott. Verkligen njuta av vattnet som strilar ned i duschen. Att välja att se saker ur ett positivt perspektiv. Tacka för positivt flow så fort det är där. Bara en så enkel sak som att man får grönt ljus precis när man närmar sig är tecken på positivt flow som blir en kraftfull sak att lägga ned i guldpåsen OM du verkligen tar in och registrerar den positiva känslan i kroppen.

Hur har Du det? Hur mycket jobbar DU medvetet med din guldpåse? På en skala mellan 1 – 10 där 1 är dåligt och 10 är fantastiskt, – var befinner du dig oftast om dagarna rent känslomässigt? Var hamnar du om du summerar veckan? I början av artikeln nämnde jag att guldpåsen är en av två påsar vi dagligen jobbar med. Den andra är bajspåsen. I den plockar vi ned irritation, frustration, aggression, oro, missunnsamhet, svartsjuka, avundsjuka, misstro, tvivel etc. Vilken av dessa påsar har du aktiv oftast? Om du har en balans mellan dessa två påsar – hamnar du på noll. Dvs att du lever ett helt neutralt liv… Du behöver alltså komma över en “tipping point” åt det positiva för att få momentum i en positiv riktning som kan leda till positiva önskade resultat. Tyckte du att detta gav dig en ny insikt, eller i alla fall en ny fråga att fundera över – dela gärna.

With Love/ Lili

www.liliost.se

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke